Internetinės programos - atnaujinti

Interneto naršyklė: Mozilla Firfox 3.5

Stabiliausia ir populairiausia interneto naršyklė. Pvz. į šią mano svetainių kūrimo svetainę ~50% žmonių ateina per FireFox.
Firefox 3.5 - siūstis čia

Interneto naršyklė: Internet Explorer 8

Pirkdami operacinę sistemą Windows Vista, kartu su ja gaunate ir Internet Explorer 7 versiją. O čia jos naujesnė versija, Internet Explorer 8.
IE 8 - siūstis čia

Flash animacijos: Macromedia Flash Player 10

Populiariausias animacijų, video, muzikos grotuvas pasaulyje.
Prieš paspaudžiant mygtuką "Install Now", patarčiau nuimti "paukščiuką" ties "Free McAfee Security Scan (optional)", kad neįrašyti nereikalingų, papildomų priemonių.
Flash 10 - siūstis čia

Kodėl to reikia?

Besivystant informacinėms technologijoms, atsiranda vis naujų susisiekimo, informacijos gavimo, priėjimo prie interneto galimybių. Anksčiau internetas buvo labai paprastas, tekstinis, lėtas, ir priėjimas prie jo buvo tik per personalinį kompiuterį. Dabar gi prie interneto prisijungti galima personaliniais, delniniais kompiuteriais, mobiliais telefonais ir kitais įrenginiais... Skirtingi įrenginiai turi skirtingas interneto naudojimosi galimybes. Pvz. personaliniais kompiuteriais internete galima matyti animacijas, paveikslėlius, video filmus, klipus, klausytis muzikos ir t.t. Mobiliaisiais telefonais - skaityti tekstą, matyti mažus paveiksliukus, o naujesniais - žiurėti 3G formato filmukus ir panašiai, kadangi telefonų - žymiai mažesnės galimybės.

Kad internetą kuo labiau pritaikyti besivystančioms technologijoms ir naršymo galimybėms, yra kuriami ir atnaujinami svetainių kūrimo standartai. Todėl interneto naršyklių kūrėjai nuolat atnaujina savo programas, jas pritaikydami standartams, o svetainių kūrėjai pagal tuos standartus kuria svetaines.

Čia norėčiau pasiulyti stengtis nuolat turėti naujausią įrangą, bent programinę, kuri yra nemokama, kad matytumėt svetaines būtent tokias, kokias mes - kūrėjai - jas pateikiame, t.y. be klaidų.